M. Alander Oy

Perusmuurin, anturan ja maavaraislattian eristys ja kosteussuojaus

Fuktisol levyt toimivat samoin periaattein uudisrakennuksen perustuksissa ja kellarinseinissä, kuten edellä esitetyssä korjausrakentamisessa. On kuitenkin järkevintä asentaa tehokas Fuktisol kosteussuojaus jo uuteen rakennukseen, kosteus ja homeongelmien välttämiseksi. Fuktisol levyt ovat erinomainen yhdistelmä esimerkiksi Leca-harkkojen kanssa, jolloin saadaan samanhintaista valmiiksi eristettyä seinää kuten lämpöharkoilla. Lämmöneriste on oikeaoppisesti rakenteen ulkopuolella, jolloin seinä on yhtä lämmin ja kuiva kuin sisäilma.

Fuktisol levyjä käytettäessä on hyvä muistaa, mitä paksumpi lämmöneriste, sen kylmempi maa ja sitä suurempi höyrynosapaine-ero, sekä tehokkaampi kuivuminen ulospäin.

Käyttäessäsi Fuktisol eristystä säästät kustannuksissa helposti koko levyn hinnan, koska voit käyttää seinänvierustäyttöihin kaivuumassoja tai hienojakoisia halvempia soralaatuja.

PERUSMUURIN ERISTÄMINEN JA KOSTEUSSUOJAUS

Perusmuurin eristäminenPerusmuurit eristetään pääsääntöisesti samoin kuin korjausrakentamisessakin. Kellarillisiin rakennuksiin FUKTISOL 100-140 mm seinien eristeeksi kosteutta vastaan. Ei sisäpuolisia lämmöneristeitä. Paras tapa on asentaa lämmöneristeet ulkopintaan koko rakennuksessa, lämpimän ja kuivan perusmuurin aikaansaamiseksi. Mikäli se ei ole mahdollista, voidaan yläosaan maan pinnan yläpuolelle asentaa sisäpuolinen eris- tai halkaisu, 30 cm ristikkäin FUKTISOL eristeen kanssa kylmäsillan välttämiseksi. Suunnitelemalla rakennuksen sisältä tiiviiksi ulospäin harvenevaksi saadaan paras rakennus- fysiikkaan perustuva lopputulos. FUKTISOL toimii rakennuksessa kuin Goretex vaate, pitää veden ulkopuolella, mutta päästää höyryt ulos.

ANTURAN JA MAANVARAISLATTIOIDEN LÄMMÖN ERISTÄMINEN SEKÄ KOSTEUSSUOJAUS

Maanvaraislattioiden lämmön eristäminenFUKTISOL salaojittavia lämmöneristeitä asennettaessa rakennuksen anturan alle tulee pääsääntöisesti käyttää kovempia levyjä 30 kg, 45 kg tai 55 kg. Levyjen kuorman kesto selviää kuormitustaulukosta, mikäli sellaista ei ole käytössä on syytä ottaa yhteyttä tekniseen neuvontaan. Paalutetun rakenteen ja kävelykuorman Kantavien rakenteiden eristämiseen voidaan huoletta käyttää 19 kg:n levyjä. Älä rakenna kiinni kallioon, vaan käytä kallion ja rakennuksen välissä sepeli patjaa, jossa ei ole hienoja kiviaineksia vedenpaineen ja kapillaarisuuden eliminoimiseksi. FUKTISOL eristetty uudisrakennus oikein tehtynä Ei tule koskaan kärsimään kosteusongelmista, koska se kuivaa itse itsensä ulospäin.

Pyydä tarjous FUKTISOL-lämmöneristyksestä