M. Alander Oy

Suljettu aluskatejärjestelmä, Delta-Vent -kuitukankaat

Seinien ja kattojen suojaamiseen. Hengittävä, kolmikerroksinen kuitukangas. Delta-Vent -kankaat valmistetaan korkealaatuisesta, repäisynkestävästä polypropeeni (PP) -kuitumatosta. Yhdistettynä PP-kalvoon saadaan aikaan hyvä vesihöyryn läpäilsykyky sekä vesitiiviys. Repäisylujalla laadulla optimoidaan asennushelppous ja asennusturvallisuus:

 
  • Nopea aukirullaaminen
  • Ei venymisiä
  • Ei lommoja
  • Ei heijastavia pintoja
  • Sataprosenttisesti luonnossakierrätettävää materiaalia.

Materiaalin rakenne

Kaikki LEKU-VENT- kuitukankaat ovat kolmekerroksisia.

Ensimmäinen kerros kestää mekaanista rasitusta.
Toinen kerros on diffuusioavoin vedenpitävä kalvo.
Kolmas kerros suojaa herkkää vedenpitävää kalvoa vahingoittumiselta asennuksen aikana sekä vahvistaa kangasta kokonaisuudessaan mekaanisilta rasituksilta.

OMINAISUUDET

LEKU-VENT hengittävä aluskate mahdollistaa yläkaton rakenteen tekemisen uudella tavalla. Tuuletusväli eristyksen ja aluskatteen väliltä voidaan korvata eristyisellä diffuusiokykyisellä suoraan eristeen päälle asennettavalla hengittävällä aluskatteella. Jos katto ei hengitä oikein, lämpöeristykseen saattaa päästä kosteutta.

Kosteutta voi joutua kattorakenteisiin kahdella eri tavalla. Kondension muodossa, tuuletettujen (avonaisten) kattorakenteiden kautta muodostuu koskeutta aina silloin, kun diffuusio tai sisäänvirtaava ilma jäähtyy kastepistelämpötilassa ja menettä osan kosteuspitoisuudesta. Myös katteen rikkoutuessa voi esim. vettä tai lunta päästä kattorakenteisiin.

HYÖDYT

Korkealla höyrynläpäisyvyyskyvyllä LEKU-VENT läpäisee tiivistyvän vesihöyryn, jonka jälkeen kosteus kulkeutuu aluskatteen yläpintaa pitkin ulos tai haihtuu kattomateriaalin ja aluskatteen välisestä tuuletusraosta.

Ulkoapäin vedenkestävä aluskate LEKU-VENT suojaa lämmöneristykset lumelta ja sateelta. Lämpöeriste pysyy kuivana, joten se toimiii sille ominaisella lämmöneristämisarvolla.

Katon alapuolella lämpötila voi nousta jopa 80°C asteeseen. Näin korkeat lämpötilat käynnistävät kiihtyneen vanhenemisprosessin, joka lyhentää yleensä voimakkaasti aluskatteiden elinikää. LEKU-VENT:ssä ongelma on ratkaistu erityisellä lisäsuoja-aineella. Materiaali on UV-stabiloitu ja täyttää tämän päivän EU-normit UV-suojauksessa sekä säänkestävyydessä.

LEKU-VENT- tuotteet ovat 100% luonnossa kierrätettäviä ja ne voidaan käyttää uudelleen hyödyksi uudessa prosessissa tasa-arvoisena raaka-aineena.

Tekniset tiedot:
LEKU-VENT 10

Materiaali
Repäisynkestävä
PP-kuitukangas 3-kerroksinen

Neliöpaino 115 g/m2

Paloluokka DIN 4102: B2

Repäisylujuus
EN 29073/T3
pituussuuntaan n. 215 N/5 cm
poikkisuuntaan n. 180 N/5 cm 

Venyvyys
EN 29073/T3
pituussuuntaan > 60%
poikkisuuntaan < 60%

Jatkorepäisyvoima
pituussuuntaan n. 100 N
poikittain n. 80 N

Naulanrepäisylujuus ÖNB 3690
pituussuuntaan n. 220 N
poikittain n. 200 N

Vesitiiviys
Vesitiiviys kattotiilinormin
mukaan DIN 20811 >1500 mm

SD-arvo, DIN 52615 Sd n. 0,02 m 

Vesihöyrynläpäisykyky
DIN 52615 mukaan > 1300 g /m2/24 h

Rullan leveys 1,5 m
(Myös muita leveyksiä satavilla.)

Rullan pituus 50 m
(Myös muita pituuksia saatavilla.)

Rullan väri useita värejä

UV-säteily
/säänkestoaika 4kk
ennen katon valmistusta 

DELTA Vent RT-kortti (pdf)

» Kysy lisätietoja tai tee tilaus täältä!

Matti Alander
M. Alander oy
02-4795115, 040-5455601
matti@malander.fi