M. Alander Oy

Salaojakorjaukset

Salaojituksella talon perustukset pysyvät kunnossa

Salaojilla varmistetaan, että talon perustuksiin ei pääse vettä eikä kosteutta. Malander on salaojituksen pitkäaikainen asiantuntija. Teemme Turun alueella salaojaremottien kartoituksia ja salaojaremontteja vanhoihin rakennuksiin kuten omakotitaloihin ja rakennamme uusia salaojia uudiskohteisiin. Salaojituksessa lämmöneristeenä käytämme tehokasta Fuktisol-järjestelmää, joka pitää veden ulkopuolella päästäen höyryn ulos ja takaa, että rakenteet pysyvät kuivina.

Korjaustarpeen haivaitseminen

Kellarillisen talon salaojien puutteet näkyvät kohonneena kosteutena, joka on mitattavissa kivirakenteisista seinistä. Usein remontin tarpeellisuudesta kertovat myös alakerran tunkkainen sisäilma tai jopa tutkittu sisäilmaongelma. Kellarillisten talojen salaojaremonteissa käytämme Fuktisol-järjestelmää. Käytettävä menetelmä antaa kellarille pystysalaojan ja kapillaarikatkon lisäksi lisälämmöneristeen.

Kellarittoman talon salaojaremonttitarpeesta kertoo sokkelin pinnoitteen irtoaminen tai halkeilu. Sadevesien ohjaamisesta poikii usein myös ajatus salaojaremontin tarpeellisuudesta. Kun sadevesiputkistoa varten kaivetaan talon ympärys auki, voidaan samalla uusia myös salaojat. Kun salaojat uusitaan, asennetaan sokkelia vasten patolevy vedeneristeeksi ja myös talon routasuojaus uusitaan.

Remontin kulku vanhassa talossa

Salaojaremontti omakotitalossa kestää tyypillisesti kahdesta kolmeen viikkoa. Salaojituksen yhteydessä asennetaan yleensä myös katoilta tuleville sadevesille putket ja kaivot jos niissä on puutteita. Salaojaremontin jälkeen tärkein asia, kosteuden ja veden pääsy perustukseen loppuu ja talo pysyy kuivana. Salaojaremontti on merkittävä perusparannus, joka nostaa talon arvoa.

 

Toimitamme salaojituksessa tarvittavia tarvikkeita ja materiaaleja muualle Suomeen.

 

» Kysy lisätietoja tai tee tilaus täältä!

Jussi Alander
M. Alander Oy
040-5738192
jussi@malander.fi