M. Alander Oy

Malander Matalaenergiatalo

Matalaenergiatalo ja passiivitalo Vastoin yleistä käsitystä erittäin pieni energiankulutus luo edellytykset hyvälle sisäilmastolle ja elinkaarikustannusten alentamiselle.

Taloudellisessa matalaenergiatalossa pienellä lämmönkulutuksella tuotetaan aina hyvä sisäilmasto. Hyvin lämpöä ja tuulta pitävän rakennusvaipan ja myös ikkunoiden sisäpinnat ovat lämpimiä eikä vetoa esiinny.

Nykyisin käytettävissä rakenteissa esiintyy epäviihtyisyyttä ja kosteusongelmia aiheuttavia kylmäsiltoja ja ilmavuotoja. Matalaenergiatalossa ne eliminoidaan asiantuntevalla detaljisuunnittelulla ja huolellisella rakentamisella. Energiatehokkuuden optimaalisessa toteutuksessa minimoidaan rakennusten lämmityksen ja jäähdytyksen tehontarpeet ilmanvaihdon lämmön- ja kylmäntalteenotolla sekä rakenteellisin keinoin: vaipan lämmöneristyksellä ja ilmanpitävyydellä, energiatehokkailla ikkunoilla ja niiden aurinkosuojauksella sekä sisäisten lämpökuormien torjunnalla ja hyödyntämisellä.

Malander Passiivitalo

Energiahinnan jatkuvasti kohotessa on edullisinta rakentaa heti talo, joka täyttää Passiivitalon määritelmän lämmityskustannus maximissaan 20 kWh Etelä-Suomen korkeudella lämmitettävälle neliölle vuodessa. Tämä tarkoittaa Öljylämmitteiselle talolle lämmitysenergian kuluna n. 400 litraa vuodessa.

Hyvä ilmatiivis ja kylmäsillaton eristäminen on pitkäikäinen investointi, joka ei vaadi huoltoa tai korjauksia vuosikymmeniin. Passiivitaloissa härvelitekniikan aika on ohi, jolloin energian säästöä saadaan hyvin yksinkertaisesti, vain tekemällä asioita oikein. Malander Passiivitalot ovat markkinoiden kehittyneimpiä ja niissä on huomioitu myös rakenteiden kosteustekninen toiminta, jonka hallinnassa M. Alander Oy on alan pitkäaikainen osaaja yli 30 vuoden kokemuksella. Passiivitalojen rakentamisessa energiankulutus painetaan jo niin alhaiselle tasolle, että huolellisen rakentamisen merkitys on ratkaisevaa, jotta päästään parhaaseen lopputulokseen.

M. Alander Oy:llä on Suomen paras tietämys rakentamisesta Eps-muottivaluharkoilla ja kattavin tuotevalikoima, sekä harkoista, että tarvittavista kiinnikkeistä ym. Tervetuloa Passiivitalo asiakkaaksemme, säästämään lämmitysenergiaa ja luontoa. Passiivitalo on kannattava investointi, joka tulevaisuudessakin säilyttää arvonsa, kohoavilla korkomarkkinoilla, sekä energian hinnoilla.

» Lue lisää ja katso kuvia!

Matalaenergiatalo vai passiivitalo?

Energian kulutus on noussut pääaiheeksi rakennettaessa uusia omakotitaloja ja korjatessa vanhoja. Välillä tuntuu, että edetään jopa liian nopein askelin ja saatetaan tehdä rakenteellisia tai taloudellisia virheitä. Lue asiasta lisää.

Lisätietoa: