M. Alander Oy

Ruuvipaalun asennus

Ruuvipaalu on erittäin nopea ja vaivaton perustusmenetelmä. Asennus ei aiheuta tärinää eikä vaadi mittavia maansiirtotöitä, näin maaperä pysyy häiriintymättömänä ja ympäristö vahingoittumattomana. Myöskään ruotaeristystä ei tarvita kierrettäessä ruuvipaalun kierrelaippa routarajanalapuolelle.

Asennus tapahtuu lyömällä rautakangella ensin n. 20-30cm syvä lähtöreikä maahan, jonka jälkeen ruuvipaalu asennetaan myötäpäivään kiertämällä haluuttuun korkoon.

Käsinasennettava-ruuvipaalu etenee maahan esim. rautakangella tai muulla momenttivarrella kiertämällä. Käsinasennettava-ruuvipaalu soveltuu hyvin kohteisiin, joissa tarvitaan vain muutamia paaluja, tai koneellinen asennus on esim. vaikeiden kulkuyhteyksien vuoksi mahdotonta.

Koneasennettava-ruuvipaalu asennetaan maahan hydraulisella pyöritysmoottorilla, joka on useimmiten kiinnitettynä kaivinkoneeseen, etukuormaajaan tai muuhun työkoneeseen.

Koneasennettava-ruuvipaalu on kappalehinnaltaan hieman edullisempi kuin käsinasennettava-ruuvipaalu ja soveltuukin hyvin kohteisiin joissa tarvitaan useita paaluja. Myös kaikki 250mm ja 400mm laipoilla varustetut paalut ovat malliltaan koneasennettavia. Koneasennuksella paalut saadaan asennettua kovempiin ja kivisempiin maalajeihin kuin käsinasennettaessa. Ruuvipaalut valmistetaan S420 J2H teräksestä ja toimitetaan pääsääntöisesti kumasinkittynä, mutta suuremmat, 6.3mm seinämävahvuiset ruuvipaalut toimitetaan yleensä pintakäsittelemättöminä.

Pyydä tarjous asennuksesta!

Ruuvipaalujen yleisimmät putkikoot

Koneasennus minikaivurilla Koneasennus 2 Koneasennus 3